TE BELUISTEREN VAN 29 MAART!

 

‘Zoals Jij’ kenmerkt het tienjarig bestaan van SUITZ. Begonnen als pubers met een droom, zijn ze inmiddels meer dan 150 keer per jaar te vinden door het hele land met hun show. Het nummer staat voor het vinden van de liefde van je leven en volwassen worden met grote verantwoordelijkheden. Het was dan ook snel duidelijk dat op deze speciale jubileumsong alleen de allerbeste muzikanten moesten spelen! Basgitaar uit Oekraïne, piano uit Spanje en als hoogtepunt niemand minder dan Norman Bonink (BLØF) op de drums. 

 

 

Daan en Nicky leren elkaar kennen in 2014 op de opleiding ‘Podiumkunsten Muziek’ in Arnhem. Al snel wordt het duidelijk dat deze twee jonge honden iets samen willen doen. Nog geen maand na hun eerste lesdag ontstaat het duo ‘SUITZ’. Een akoestisch duo dat middels twee gitaren, een bassdrum, crash en twee vocalen Nederland wil veroveren.

In 2015 komen ze in contact met hun huidige management (R&T). Het blijkt een schot in de roos: De teller staat inmiddels op meer dan 1000 optredens! Van Zweden tot Luxemburg, en van Friesland tot Zeeland: De mannen zijn niet meer te stoppen.

Bloed kruipt echter waar het niet gaan kan, en in 2018 besluiten zij hun eerste eigen nummer uit te brengen. Geschreven en gecomponeerd op de zolder in Bemmel, bij Daans ouders thuis. De jaren erna brengen ze sporadisch muziek uit, als uitlaatklep en om zich muzikaal te blijven ontwikkelen.

Inmiddels hebben de mannen een eigen opnamestudio, waar zij eind 2023 het nummer ‘Zoals Jij’ schrijven. Meteen was het duidelijk: Dit nummer is het mooiste wat ze in alle bestaansjaren hebben gemaakt! Het stond dan ook vast dat dit nummer hun tienjarig jubileum zou gaan bestempelen.

Het nummer staat voor het uitgroeien van de jonge en losgeslagen pubers tot de mannen die ze vandaag de dag zijn. Muziek maken is geen hobby meer, het is hun werk. Daar komen veel verantwoordelijkheden bij kijken, en met de lange nachten die SUITZ maakt, is dat af en toe moeilijk te combineren.

Niet zo gek dat het doel dan ook was om alleen de allerbeste muzikanten uit hun contactenkring op de plaat te zetten. Zo is het een internationale samenwerking geworden! Muzikanten uit Spanje en Oekraïne worden ingevlogen om het nummer in te spelen, met als kers op de taart niemand minder dan Norman Bonink (BLØF) op de drums! Voor SUITZ maakte hij, ondanks dat hij al jaren geen sessiewerk meer doet, een uitzondering. ‘Zoals Jij’ maakte dusdanig indruk op hem dat hij met veel liefde de drumpartij voor zijn rekening nam.